
La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears organitza, del 21 de maig al 27 de juny, un cicle de trobades que farà un recorregut per la literatura de les Illes Balears dels darrers decennis, una literatura que ha estat mirall de la nostra societat, sacsejada per la guerra civil i la barbàrie franquista i reflectida en una producció literària del trauma. Una literatura que vol despertar consciències i construir memòries, retratar escenes de la participació ―obligada o voluntària―, en la connivència, la resistència, la fugida o l’exili, o narrar els seus efectes a la vida quotidiana en un context de guerra i repressió franquista.
Les jornades, coordinades per Pilar Arnau Segarra, analitzaran el conflicte com a tema en l’escriptura. S’hi vincularan la relació entre la realitat històrica i la ficció amb el doble objectiu de recuperar la memòria històrica d’uns fets cabdals i d’analitzar les múltiples connexions entre història i creació ficcional en l’espai literari de les Illes Balears.
Jo hi participaré dia 20 de juny explicant la relació del meu teatre documental i la guerra civil com a mitjà de difusió de la memòria històrica.